Rallare

Maren Gregersen ser for seg en fremtid ved sin fars advokatkontor på beste vestkant i Kristiania. Hun er 19 år og nettopp ferdig med gymnasiet. Den smellvakre, mørkøyde kvinnen blir imidlertid sendt av sin far til Lunner på Hadeland for å lære husstell. Hit kommer Maren i egen automobil og med en stil og en mote som de trauste bøndene aldri har sett maken til. Hun tar det lille samfunnet med storm.

Vi befinner oss i 1920-årenes Norge, og ved Grua Bergverk har det nettopp ankommet en gjeng rallare fra Sverige. Lederen blant dem er Günther, av tysk opprinnelse, og født i skorpionens tegn. Han er en lidenskapens og sensualitetens mann, som ved sitt vesen og sin væremåte forhekser kvinnene han møter på sin vei. Hans tilstedeværelse i det lille samfunnet viser seg å få konsekvenser for flere.

Direktørens lekre hustru legger seg straks etter Günther. Gårdsgutten Kåre vil ha Maren, men får en rival, etter at den vakre tyskeren har danset med Maren på lørdagskvelden. - Se, himmelen gråter, hvisker han når dansen er over. - Det er fordi den har mistet en engel. Engelen er deg.

 

 

 

 

 

 

 


 Forsiden I Utgivelser I Barn under Månen I Neste bok