Skjebnens grep

Maren er gravid igjen! Og til tross for legens strenge advarsel velger hun å bære frem sitt tredje barn. Hun er fylt av en uforklarlig ro og hviler i beslutningen om nok en gang å satse på kjærlighetskreftene. Nå er resten  opp til skjebnen, tenker Maren.

Men Günther går med en underlig og smertefull angst for hvordan det hele vil gå. Han ser hvor sart Maren er, og våger ikke å slippe til gleden ennå. Og en måned før tiden settes fødselen i gang.

Vi er kommet til 1. september 1939, den skjebnesvangre dagen Tyskland angriper Polen. Og nå er den annen verdenskrig et faktum etter at Strobritannia og Frankrike erklærer Tyskland krig.

Tyskerhatet vokser også i Norge, og bygdefolket plukker seg ut Günther og barna hans som syndebukker. Den lille familiens trygghet er truet, og Günther tvinges til et dramatisk valg.

9. april går tyskerne inn i Norge.

Den samme dagen banker noen på døra hos Line Granum, blikket hennes vokser og vokser og fylles langsomt av vantro når hun ser hvem som står utenfor. Så legger mannen armene om henne og utbryter: - Jeg er kommet for å beskytte dere.

 

 

 

 

 


Forsiden I Utgivelser I Barn under Månen I Forrige bok I Neste bok